سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سرباز ولایت

نظر
 
حضور در جشنواره لس‌آنجلسی اسکار خصوصیات خاص خودش را دارد، مثلاً پوشش و لباس در آنجا قاعده خاص خود را دارد و اگر پوشش کسی خارج ازاین قاعده تعریف شده لس‌انجلسی باشد باید اجازه بگیرد!...

پایگاه خبری انصارحزب‌الله: در پی تصمیم دست‌اندرکاران، جهت شرکت فیلم فاخر و ارزشمند سینمای ایران اسلامی«محمد رسول‌الله» در جشنواره اسکار، از آنجا که این جشنواره همیشه با رویکردی خاص در راستای گسترش و تعمیق فرهنگ مبتذل آمریکایی بوده است، آیا این مشارکت، فایده و نتیجه مورد نظر را خواهد داشت؟ یا به نوعی مشروعیت بخشی به این جشنواره و فیلم‌های اکران شده در آن است!؟ برای آگاهی بیشتر از کم و کیف این جشنواره نظر سعید مستغاثی کارشناس و منتقد سینما را جویا شدیم که مشروح سخنان وی در پی می‌آید: 

بارها در سالهای گذشته این مسئله را متذکر شده‌ایم که اگر کسی با مراسم اسکار و مانیفست، بنیادهایش و راه و رسم آن آشنا باشد متوجه می‌شود که این مراسم نه تنها یک مراسم آمریکایی بلکه یک مراسم لس‌آنجلسی است، یعنی چی؟ یعنی اینکه فیلم‌هایی فقط در این مراسم می‌توانند حضور داشته باشند که مثلاً توسط کمپانی مینجر پخش شده باشد، کمپانی مینجر یکی از کمپانی‌های بزرگ و اصلی آمریکاست، یعنی آن فیلم حتماً باید در یک بازه زمانی خاص از سال که معمولاً تا ژانویه است در یکی از سینماهای لس‌آنجلس نمایش داده شده باشد، یعنی یک فیلمی اگر در تمام دنیا و حتی در آمریکا هم پخش شده باشد اما درآن یک سینمای لس‌آنجلس اکران نشده باشد باز در اسکار مورد قضات داوران جشنواره قرار نمی‌گیرد. یعنی ممکن است فیلمی را به اسکار معرفی کنید اما این فیلم مورد قضاوت قرار نگیرد. 

نکته بعد اینکه بنیانگذاران این مراسم یعنی بنیانگذاران آکادمی علوم و هنرهای سینمای آمریکا، وقتی که در سال 1928 در یک میهمانی بنیان این مراسم را گذاشتند یک بیانیه دادند که مانیفست آن‌ها بود. این بیانیه یا مانیفست مشخص می‌کنند که به چه فیلمهایی جایزه می‌دهند؛ فیلم‌هایی که در جهت تقویت صنعت سینمای آمریکا و بسط فرهنگ یا ایدئولوژی آمریکایی باشد. 

از حدود 100 سال پیش این مانیفست و برنامه ترسیم شده است. لذا هر فیلمی که بخواهد در این مراسم شرکت کند و مورد قضاوت قرار بگیرد باید چنین ویژگی‌هایی داشته باشد.
به همین خاطر به نظر می‌رسد حضور ایران اسلامی در این جشنواره لس‌آنجلسی که یک جشنواره کاملاً محلی است، بی‌فایده و بدون نتیجه‌ است، فارغ از اینکه این فیلم چه ارزشهایی دارد، یعنی حضور در این جشنواره، شرکت در یک مراسم خالص لس‌آنجلسی است و نه حتی آمریکایی. 

ممکن است حضور در جشنواره‌هایی مثل فیلم کن یا جشنواره برلین- که آنها هم مانیفیست خود را دارند- مطرح شود که آنها لااقل جزء قوانین شان است که درظاهر هم که شده به صورت تساوی فیلمهای کشورهای دیگر را نیز نمایش و مورد قضاوت قرار می‌دهند و در نهایت انتخاب می‌کنند، اما در اسکار ظاهرش هم اینگونه نیست و فقط 4 درصد از جوایز به فیلم‌های خارجی زبان تعلق می‌گیرد که حتماً توسط کمپانی مینجر دریکی از سینماهای لس‌آنجلس اکران و به صورت رسمی معرفی شده و در نهایت این خصوصیات آمریکایی را داشته باشد. 

لذا حضور ایران اسلامی در اسکار این جشنواره محلی یک حضور و تلاش بیهوده است که هرسال متاسفانه هیئت‌های عریض و طویل جهت انتخاب فیلم برای ارسال به این جشنواره درست می‌شوند، جشنواره‌ای که هیچ ارتباطی با دین، فرهنگ و ارزشهای ما ندارد. 

حضور در جشنواره لس‌آنجلسی اسکار خصوصیات خاص خودش را دارد، مثلاً پوشش و لباس در آنجا قاعده خاص خود را دارد و اگر پوشش کسی خارج ازاین قاعده تعریف شده لس‌انجلسی باشد باید اجازه بگیرد! 

عدم حضور در جشنواره اسکار به این معنی نیست که شما در سطح جهان مطرح نمی شوید، بسیاری از فیلم های بزرگ دنیا بودند که در مراسم اسکار حضور نداشتند،80 درصد کارگردانهای بزرگ دنیا هیچ وقت در اسکار مطرح نشده‌اند وجایزه نگرفته‌اند. در هر سال هزاران فیلم در دنیا ساخته می شود که اصلاً پایشان به این چنین جایی باز نمی شود، یعنی اصلاً تلاشی هم برای حضور در آن نمی کنند. 

لذا این یک حرکت نامأنوس با فرهنگ ما است و یک حرکت بی جهت است، این اصلاً به معنای مطرح شدن در سطح دنیا نیست چرا که شما می توانید این فیلم را در سطح کشورهای اسلامی و حتی غیراسلامی در سطح مردم نمایش دهید و شرکت در اسکار به هیچ‌وجه ارتباطی با مردم ندارد. باید در زمینه اکران عمومی تعاملاتی با دیگر کشورها داشته باشیم ولی متاسفانه سینمای ما همیشه به یک سری از این جشنواره‌ها و مراسم‌ها محدود شده و هیچ وقت نتوانسته آن ارتباط درست را نه تنها با مردم دنیا حتی با مردم خودش هم برقرار نماید.